Poepsimpele appelcake

Zin in iets lekker en snel? Zin in iets waarvan heel je huis zalig ruikt? Zin in een caloriebommeke? Maar geen zin in afwas en onnodig veel kommen vuil maken? Lees dan zeker verder! Want hier is ie, de cake die maar 1 kom vuil maakt.
appelskom

Wat heb je nodig?

3 appels

250gr roomboter

2 zakjes vanillesuiker

4 eieren

250 gr suiker

250 gr zelfrijsend bakmeel

Hoe maakt je dat?

Zorg dat de appeltjes geschild en in schijfjes klaarliggen en verwarm alvast je oven op 170graden. Zet ook de beboterde vorm klaar.
appels

1) Smelt de boter in de micro

2) Voeg toe: bakmeel, roer goed om.
boter+bloem
3) Voeg toe: suiker, roer goed om. (het is belangrijk eerst de bloem toe te voegen, suiker kan al eens verbranden als de boter te warm is)

4) Voeg toe: eieren, roer goed om.

5) Roer nogmaals goed om, het is belangrijk genoeg lucht in je deeg te roeren. Je kan hiervoor een mixer nemen, maar waarom zou je meer afwas creeëren, laat gewoon je spierballen werken en roer een 5 tal minuten stevig door met een klopper.

6) Maak laagjes cake + appel + cake + appel, tot je vorm voor 3/4de gevuld is.
appelcakerauw

Zet in de oven op 175 graden voor 45 a 60minuten. Een tip die ik van haar kreeg: wanneer de bovenkant er al mooi bruin uitziet, leg dan aluminiumfolie over de bovenkant en laat rustig verder bakken. Prik af en toe met een haaknaald, breipriem of satéstokje in de cake. Wanneer er niets meer blijft plakken aan het stokje mag de cake eruit.
wpid-20140914_185217.jpg

Smakkelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s