Streepjes overal

Februari was meteen mijn favoriet. Ahja want in die maand verjaar ik! Maar dat heeft er nu even niets mee te maken… Ik heb het over het boek van Little Miss Y’s Wardrobe. Het boek ligt al tijden in mijn kast (om eerlijk te zijn: sinds februari, maar ook dit is weer toeval want het was een verjaardagscadeau). Na al die toevallekes besloot ik dus de Februari jurk te maken.

Het boek staat vol modelleks die wel is van onder mijn machine mogen rollen, jammer genoeg zijn het moeilijk modellekes en is de uitleg chinees voor gevorderde. Allesinds voor een beginner zoals mij. Maar, er stond een workshop ‘Jurkje maken’ met Femma gepland. Ideaal dus om de grenzen te verlegen. Want daar bij Femma weten ze wat ze doen.

Het stofje dat ik eerst op het oog had was niet bepaald het goedkoopste en het boek stelt dat ik 3meter nodig heb, slik! Op een dag dat ik helemaal niet op zoek was liep ik echter een plezant gestreept stofje tegen het lijf. Veel goedkoper dus ideaal om de jurk een eerste keer te maken. En zo werd februari dus een gestreept jurkje. Maar er zitten al heel wat andere combinaties in mijn hoofd ;). Ik heb lang getwijfeld om niet met de streepjes te spelen en ze bijvoorbeeld in de rok van richting te laten veranderen. Misschien volgt er zo nog wel eentje 😉 .

Het bovenstukje maakte ik in maat 44 en verlengde ik met 4 cm.
Het rokje maakte ik in maat 38, maar ik voelde meer voor een rimpelrokje, dus werd er gerimpeld in plaats van geplooid, wat achteraf gezien veel moeilijker bleek te zijn dan plooien. Wel drie keer is het rokgedeelte aan het bovenstukje gezet. De vierde keer pas was ik min of meer tevreden. Allejah, tevreden.

Ik heb dus behoorlijk essentiële dingen veranderd aan het jurkje, zo heb ik ook hals en armsgaten afgewerkt met bias in plaats van te werken met beleg. Laten we het februari met een twist noemen. Dan volgt er nu een reeks foto’s!

img1416776136133 img1416776237093 20141123_162714  20141123_162756  20141123_15233720141123_163458

Eigenlijk was ik op zoek naar een goede basisjurk, een jurk die mijn figuur staat en waar ik nog wat exemplaartjes kan maken, hetzelfde maar toch helemaal anders door andere stofcombinaties te maken. Ik ben niet 100% tevreden, het bovenstukje zit nog iets te krap aan de borsten en te los op de rog en schouders, maar mits een beetje aanpassing denk ik wel dat dit een mooi basispatroon kan worden om mee te werken. Ik dacht eraan om volgende keer het bovenstukje met een stretch stof te maken, misschien dat dat een deel van het probleem oplost? We shall see…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s