Hoor wie klopt daar?

”Daar wordt op de deur geklop, hard geklopt, zacht geklopt.”

”Zieginds komt de stoomboot uit Spanje al aan, hij brengt ons Sint Nicolaas ik zie hem al staan…”

Ja hoor, ik ben helemaal in feestdagen stemming. Super vind ik het, al die kindjes die geloven dat er een man echt zo goed is dat hij alle brave kindjes speelgoed brengt. Wel mijn metekindje is ook een braveke (met deugenietenstreken) en verdient dus zeker een cadeautje van de Sint. Dit jaar besloot de Sint nogal laat om creatief te zijn… Imkes’ mama had een pop besteld bij meter. Meter wou de pop niet zomaar afgeven in een lelijke doos en ging op zoek… Via de facebookgroep ‘naaien voor vriendinnen’ kwam ik op een leuk idee (ere wie eren toekomt, wat u nu te zien krijgt is een gepikt idee!). Dat was vrijdagavond, nog maar een weekje te gaan dus…

Ik ging eens neuzen in de kringwinkel en vond heel wat leuke stofjes die voor dit project konden dienen. Enthousiast over mijn vondsten sms’te ik naar Madame Stof, ahja al die mooie stofjes, die vreugde moest ik delen! Zij bood me spontaan wat knutselspullen, extra stof en een wijnkistje aan zodat ik ineens gesteld was! Sinterklaas dankt haar 😉 Jammer genoeg was het weekend te druk om er aan te beginnen. Maar nu is het klaar! Op een avond stak het bedje in elkaar en ik deed er nog eens twee uurtjes over om onze pasgeboren baby te voorzien van nieuwe kleertjes. Ik verwacht een blij gezichtje als het pakje opengaat.

Het bedje is een champagne kistje ingespoten met lijmspray en beplakt met stof. Het matrasje is gemaakt van damkapvulling en kringloopstof. Het konijntje Snuf wilde ik al lang eens maken en leek me het perfecte knuffeltje voor de pop. Normaal gezien moeten de oortjes niet gevuld worden maar ik deed het toch, eigenwijs als ik ben. Ik ben verliefd op het konijntje! Ook deze stof is een kringloop vondst, het konijntje is geboren uit een kussensloop. Lakentjes en kussen werden op het zicht (en met de lintmeter) op maat gemaakt, u hoort me al afkomen: met kringloopstof ja, al vind ik dat het beddengoed de sterallures van een Soft Cactus stofje heeft. Of ben ik nu te enthousiast over mijn aankoop?

20141202_210113 20141202_202202 20141203_212840

De Baby Born pop werd aangekleed met dit patroon, het ging nog net uit een restje van mijn eerder gemaakte (en nog te bloggen) jurk. Het gaat om ‘jurk met legging’ enkel maakte ik de legging iets langer en stikte ik ze dicht met een ronding zodat het een kousenbroekje werd. Klaar op 15 minuten, stof knippen inclusief, super naaien voor zo’n pop. Het jurkje nam wat langer in beslag omdat het een gladde stof is en kleine onderdelen… Tip: maak dit uit katoen en steek er een rits in langs achter!

20141203_212645 20141203_213451

Nog 1 foto omdat het zo schattig is?

20141203_213157

Ik heb het popje te slapen gelegd, gezellig met knuffel onder het dekentje en ga het zo inpakken. Ben benieuwd naar haar gezichtje!

xXx Liefs Kelli

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s