Time is money

Wanneer tijd te koop zou zijn dan zou ik met plezier iedere dag een beetje extra tijd bijkopen, schrap het woord beetje’ maar. Ik zou gewoon een extra dag in de week aanbreien, of een extra avond aan mijn avond toevoegen. Een avond om te ontspannen en een avond om te doen wat moet gebeuren. Afwas, was, eten maken, dat soort dingen. Iedere dag opnieuw.

Ik kom niet toe met 24uur op een dag. Als ik dan door instagram scrol en lees dat ook Beycone maar 24uur op een dag heeft dan verbaasd me da niet nee. Dan heb ik niet iets van dju seg, hoe speelt ze dat toch klaar? Nee, dan heb ik iets van, ja met een personal coach, chef, nany, stylist en drie poetsvrouwen zou het me ook lukken…

Waar ik van opkijk zijn de mensen die in diezelfde 24uur het klaar te spelen om voor vijf kinderen te zorgen, een gezonde maaltijd op tafel te toveren, deze dan ook stijlvol te fotograferen in een spic en span ruimte en vervolgens een uurtje gaan lopen om dan af te sluiten met een beetje yoga want dan komen ze geheel tot rust. Alsof dat dan niet genoeg is lezen ze de ene bestseller na de andere en lopen die vijf kinderen in zelfgemaakte kledij rond. (Het kan zijn dat u zich hier in herkent, niets dan respect voor deze mensen uiteraard 😉 )

Hoe mijn dag dan gegaan is?  Wel waarschijnlijk ben ik ergens tussen het tandenpoetsen en kleren aantrekken de trap afgestommeld om net op tijd op het werk aan te komen, een hele dag in de weer te zijn met telefoons en facturen zodat ik weer eens vergat de dokter te bellen voor een afspraak om dan na het werk te rennen naar mijn afspraak, waar ik naar gewoonte net niet op tijd geraak om vervolgens een uithaalmaaltijd in de winkel over mijn deur te halen en deze in de micro te gooien. Terwijl die maaltijd opwarmt benut ik de tijd (vind ik al enorm multitasken van mezelf) om mijn was te plooien en eventueel een nieuwe machine te programmeren. Dan loop ik met mijn opwarmmaaltijd in de hand van boven naar beneden met spullen en vuile was om vervolgens te constateren dat ik toch beter even al zittend eet. Meestal ga ik dan ter plekke, op de trap of op de badrand even zitten om vervolgens daar ook het bakje achter te laten en als een wervelwind te stofzuigen of te… (Nota: op het einde van de dag, net voor slapen gaan zal ik mijn bakje van mijn opwarm maaltijd terug vinden en eens diep zuchten). Dat ik daarna niet met plezier mijn sportschoenen aantrek en een uurtje ga zweten zal u niet verbazen. Maar zelfs dingen die ik leuk vind zoals naaien, lezen, een goeie film kijken komen er niet van op weekavonden. Tel daar bij dat ik op vrijdag en zaterdagnacht omstreeks 23u aan een shift als barmeisje begin en u kunt de vrije uren tellen op uw vingers.

Pas op, ik kan daar niet over klagen, ik kies er uiteraard zelf voor om meer dan 38u op job 1 te werken en dan nog eens gemiddeld 10-15u op job 2. Ik kies zelf voor twee jobs en een heleboel afspraken tijdens de werkweek, ik kies zelf voor een drukke agenda. Iedere week denk ik weer, deze keer niet, deze keer laat ik hem lekker leeg staan, waarna hij weer gevuld wordt met de ene afspraak na de andere. Heel soms lukt het me, dan heb ik een lege dag, met het schaamrood op de wangen moet ik dan toegeven dat ik niets vruchtsbaar doe met zo een avond en hem gewoon verspil aan een programma waar ik de volgende dag noch de titel noch de inhoud van kan navertellen.

Waar dit verhaal naar toe gaat hoor ik u al ergens van de tweede paragraaf denken? Onlangs las ik ergens de manier om dagen productiever te maken. Als u nu denkt dat er een wondermiddel komt waardoor de klok trager gaat moet ik u teleurstellen. De truc der trucs is vroeger opstaan.

Uiteraard had ik dat zelf ook kunnen bedenken ja. Maar het is iets dat maar weinig mensen doen. Zelden of nooit hebben mensen een dag voor hun dag. Nochtans kreeg ik van thuis uit wel dat voorbeeld mee, ik herinner mij nog goed, tegen de tijd dat ik naar school vertrok was mijn mama al klaar met het bereiden van het avond eten. Ja, u leest dat goed. Nog voor mijn dag begon slaagde moeder de vrouw erin om de was te doen van een gezin van vijf, iedereen van bokes te voorzien en ook al het avond eten klaar te hebben. Sommige dagen was ze zelf al naar de winkel geweest of was de vloer al gedweild, als een echte super woman ofzo.

Nu lijkt dat niet echt iets voor mij een dag voor mijn dag. Begrijp me niet verkeerd, ik kan best tegen weinig slaap. Op zaterdagochtend kom ik om 07u00 – 08u00 thuis van de nachtshift om vervolgens om 13u00 alweer op te staan. Maar dat voelt voor mij niet aan als onnoemelijk vroeg. Het zal iets zijn met de psygologie van nummers. Een kronkel in mijn hoofd….

Nu moet ik ook toegeven dat ik bij de groep mensen hoor die helemaal niet onnoemelijk vroeg moeten opstaan. Op een standaard werkdag heb ik ruim genoeg tijd als ik opsta om 08u00. (Dat ik vervolgens blijf liggen tot 08u15 en dan toch nog van de trap ren terwijl ik mijn broek aantrek is bijzaak). Ik zie mezelf niet echt om 06u00 uit mijn bed komen om een rondje te gaan joggen, even een hoofdstuk te lezen of me achter mijn machine te zetten. Maar… Ik zou er op weekbasis zo maar even 10uur mee kunnen winnen. 10 uur die volledig van mij kunnen zijn, dat is het equivalent van een extra dag… En ben ik daar mijn bericht niet mee begonnen? Dat ik daar geld voor zou geven? Blijkbaar heb ik die extra dag al in mijn bezit, mits een beetje snoeien in mijn slaap… Wanneer ik om 23u00 ga slapen zijn dat nog altijd 7 zalig uren om te knorren..

Of dit werkt? Ik test het de komende tijd even voor u uit, kwestie dat u geen tijd verliest aan een experiment dat niets oplevert. 😉

Waarom dit relevant is? Ah… Wat denken jullie dat ik met die extra uren ga doen? Juist ja…

Liefs Kelli, xXx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s